Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Min gamla promenadväg – en hinderbana

/

Annons

Det är en solig och fin julimorgon och efter att ha njutit av en kopp kaffe bestämmer jag mig för att ta en promenad ner mot Annedal och det område där en gång en vacker herrgård låg.

Fåglarna sjunger och allt är frid och fröjd till dess jag möts av grinden (visserligen ej låst), muren och staketet.

Det känns inte alls som om jag har rätt att öppna grinden och fortsätta min promenad som jag gjort så många gånger förr… jag vänder och går hem igen och tänker på hur det var förr.

Hundägare tog sina rundor uppifrån byn, joggare likadant men i dag är det inte så många som går förbi. Hur kan det ha blivit så här? Hur får man lov att stoppa en väg?

I början hade man lagt ut trädgrenar med mera för att visa att här var en gräns. Vi överskred den gränsen en gång men de personer som befann sig vid den närmaste byggnaden visade tydligt med sitt kroppsspråk att vi inte hade där att göra.

Den väg jag avser har funnits i många år och använts flitigt och här var det liv och rörelse under tiden som kraftverk byggdes i området. Jag talar alltså om en allmän väg.

Vad jag vill ha svar på och det kräver jag av den myndighet som har givit tillstånd till detta att ge mig svar på om vi längs med den aktuella vägen kan göra likadant?

Det kan ju i så fall bli många grindar, murar och staket som utgör ett hinder för de som vill passera..

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons