Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljömuppar hotar glesbygden

Annons

Så har miljöministern avslöjat delar av den miljöproposition som kommer i vår. Jag har en kompis som kör en liten miljövänlig diesel som drar 0,4 lit/mil.

Den bilen och alla andra dieslar som kör på miljödiesel, något av det renaste du kan köra på just nu – vill Carlgren bestraffa med 40 öre i höjd bensinskatt.

Hade förslaget kommit från någon grön fossil inom miljöpartiet hade jag förstått det – men nu  levereras alltså det glesbygdsfientliga förslaget från en centerpartist med en partiledare som inte bara kommer från – utan som säger sig slåss för – glesbygden.

Det är inte svårt att räkna ut vad en skattehöjning skulle innebära för lantbruken, åkerinäringen och kollektivtrafiken.

Stockholmspolitiker som åker taxi där skattebetalarna står för notan förstår naturligtvis inte hur deras levnadsfientliga politik slår ute i verkligheten.

Hur länge ska miljömupparna få härja?

De pratar om ökad kollektivtrafik och mer järnvägar, men så snart SJ/Banverket presenterar en järnvägsplan (ex Botniabanan) så är någon naturskyddsförening ute och protesterar/överklagar,  därför att järnvägen råkar passera någon häckande trana.

Och senast det skedde en skattehöjning på diesel drabbade det bla kollektivtrafiken i Norrbotten.

Länstrafiken fick tre miljoner kronor i höjda bränslekostnader med höjda biljettpriser och nedlagda linjer som resultat.

Jag säger det jag sagt förut, får miljöfreaksen i Stockholm City bestämma går landsbygden en dyster framtid till mötes.

J Stockholmspolitiker som åker taxi där skattebetalarna står för notan förstår naturligtvis inte hur deras levnadsfientliga politik slår ute i verkligheten.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons