Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer verkstad i landstinget, tack

I en artikel i LT från den 8 februari 2011, får vi läsa om den rödgröna politiska majoriteten i landstinget och deras önskemål inför framtiden.

Annons

Bland annat får vi veta att man vill satsa på fortbildning för personalen, inte enbart för läkare, utan även för andra yrkesgrupper, exempelvis städ, kök och vaktmästarepersonal.

Således bra intentioner. I en annan mening får vi också läsa om att ekonomin i landstinget är mycket knapp, vilket kan kullkasta en och annan önskan/intention.

År 2009 lade jag en motion om att landstinget borde bygga upp en särskild enhet för EU-finansie-ring, med kompetens inom området, för att på så vis kunna hämta hem pengar till vårt landsting ur EU:s olika stödformer och detta för att bland annat kunna satsa extra resurser på exempelvis fortbildning av våra anställda, men också för att kunna skapa extra ekonomiska resurser till andra viktiga projekt.

Som sig bör, röstade den rödgröna majoriteten, S, V och Mp mot det förslaget. Vi moderater återkommer nu därför med en ytterligare motion, med i stort sätt samma innehåll, vilket kanske denna gång kan få den rödgröna majoriteten i landstinget på bättre tankar.

Först då kommer den rödgröna majoritetens önskningar/intentioner att kunna övergå från just önskningar/ intentioner, till ett riktigt och ärligt politiskt hantverk.

Christer Siwertsson, moderat oppositionsråd i landstinget.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons