Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer pengar till de unga i Krokom

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Krokoms Barn- och utbildningsnämnd har föreslagit att 4 miljoner mer satsas på skola, förskola och för ungdomars fritid nästa år.

Annons

Den borgerliga majoriteten satsar 500 000 kr extra.

Vårt förslag innebär att det inte blir några nedläggningar av skolor och bibliotek. Det betyder att vi behåller kvalitén inom skola och förskola, det vill säga vi minskar inte på lärar- och personaltäthet och samtidigt behåller mellanmålen på förskolan.

Förslaget innehåller också en satsning för att komma tillrätta och åtgärda stöket som förekommer bland kommunens ungdomar genom en satsning på ”fältsam”. En tjänst som är fortsättning på den projekttjänst som folkhälsosamordnare.

Dessutom gör vi besparingar genom en avveckling av vårdnadsbidraget och effektiviseringar av administration.

Den borgerliga regeringen gick i sitt budget förslag till mötes den kompakta kritiken om att det satsades för lite på kommuner och landsting genom en tillfällig förstärkning av kommunernas kassor. När dessa pengar ska fördelas i Krokoms kommun så blir skillnaderna mellan de politiska alternativen tydlig.

Majoriteten fördelar inom Barn- och utbildningsnämndens område ut dessa pengar på tre år.

(S) och (V) har föreslagit att dessa pengar ska användas nästa år. Detta kan vi göra genom att våra förslag i riksdagen som gäller resurser till kommuner och landsting är större och mer långsiktiga än den nuvarande regeringens politik.

Vi konstaterar att de borgerliga ledamöterna i Barn- och utbildningsnämnden som hade velat behålla biblioteken hade kunnat rösta med oss vid det extra sammanträdet den 27 oktober. Istället släppte man fram nedläggningsförslaget. Detta rimmar illa med vad som sades dagen före i Kluk.

Katarina Rosberg (S), Krokom, Jörgen Blom (V), Krokom

J Vårt förslag innebär att det inte blir några nedläggningar av skolor och bibliotek. Det betyder att vi behåller kvalitén inom skola och förskola.

Katarina Rosberg (S), Jörgen Blom (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons