Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer ödmjukhet tack

Tacka gudarna och kommunalrådet för empati-klappen.

Annons

I stället för allmosor och välgörenhet ska socialtjänsten syssla med att respektfullt se till att alla behövande får det stöd och hjälp de behöver, oavsett ålder och vilka de är.  

Det ska inte vara beroende av vilken empati kommunstyrelsens ledamöter har om barnen ska få julklappar eller inte.

Nej, vi hoppas att fattigvården inte kommer tillbaka. De som är i behov av socialbidrag ska ha en skälig slant så att de kan ha en någorlunda livssituation som motsvarar andra låginkomsttagare i kommunen.

Om Yngström anser sig kunna bedöma moral och empati hos andra, så vore det önskvärt om hon kunde behålla dessa föga begåvade analyser för sig själv. Fakta är däremot att det aktuella dokumenten innehåller punkter som bland annat menar att barn vars familjer är i behov av ekonomiskt bistånd ska i första hand ha begagnade cyklar.

Socialtjänstlagen är en ramlag för att den ska ge utrymme att vara anpassningsbar, för att kunna ge olika människor lösningar på deras olika problem.

Att som kommunalpolitiker sitta och bestämma hur stor summa dessa familjer ska få till julklapp, eller att de ska ha begagnade cyklar, strider mot lagens syfte. Det är det som är det viktiga i denna fråga. Att sätta fokus på dubbelmoral och bristande empati är ointressant.

Vi måste reflektera över vad vi håller på med och inta en ödmjukare inställning till vad vi beslutar om, detta gäller även för högavlönade kommunalråd.

Ejja Dibba Sara Linström, Vänsterpartiet Ragunda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons