Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med junilistan mot fusk i EU

Annons

I juni i år är det dags för val till EU-parlamentet. Såväl socialdemokrater som moderater gör sitt bästa för att verka sunt EU-kritiska. S anser att EU inte ska syssla med bostadspolitik eller ha en egen beskattningsrätt, enligt deras valplattform. Hur röstar då s i praktiken?

Den 10 maj 2007 röstade EU-parlamentet om att bostäder ska bli en fråga för EU. Dessutom krävde man EU-stöd till renovering av subventionerade bostäder. S röstade ja.

Den 26 september 2006 röstade EU-parlamentet om att ”Europaparlamentet anser att mer uppmärksamhet bör ägnas åt att förebygga och bortskaffa smuts, skräp, graffiti, djuravföring samt att hindra buller från musikanläggningar i bostäder och bilar”. Detta röstade svenska socialdemokraterna ja till, liksom till resolutionen i sin helhet.

Hur har s gjort när det gäller EU och beskattningsrätten? Har man sagt nej till att EU ska ha beskattningsrätt, i enlighet med valplattformen?

Den 29 mars 2007 röstade s ja till en rapport vars syfte är att ge EU egna medel, att införa en EU-skatt, utöver de pengar medlemsstaterna betalar in.

Faktum är att socialdemokraterna och de borgerliga partierna röstar lika i nio fall av tio i EU-parlamentet. De röstar dessutom ja i nio fall av tio. De säger ja till Lissabonfördraget, utrikes- och säkerhetspolitik på EU-nivå, långtgående regler för en gemensam invandrings- och asylpolitik och en kostsam EU-budget.

Junilistan är alternativet i EU-valet. Vi vill att EU ska ha makt över gränsöverskridande miljöfrågor, att det ska vara enkelt att handla, resa och studera i hela Europa.

Vi leder kampen mot fusk och bedrägerier i EU-systemet och vill halvera vår EU-avgift.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons