Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maud Olofsson och centerns sålda själ

/

Annons

Centern och Maud Olofsson säljer sin själ bara priset är det rätta. Nu har man sålt ut sin hjärtefråga när man gått med på fortsatt kärnkraftsanvändande.

Man hör ofta argument som att folk vill ha kärnkraften kvar och att den minsann är så miljövänlig.

Men väger man in uranbrytning och avfallshantering så är den bland de värre miljöbovar som finns.

Jag läste i veckan att de funnit ett förhöjt antal leukemifall kring kärnkraftverken. Hur tror ni då det ser ut runt en öppen urangruva?

Turismen i vårt län och i Sverige omsätter så oerhört mycket mera pengar och arbetstillfällen att det borde vara straffbart att provborra efter uran.

Sedan läste jag i LO-tidningen att Stig Malm var ute och svamlade om en fortsatt älvutbyggnad. Det är nog lika illa. De få orörda älvar vi har kvar måste få finnas kvar till kommande generationer och för turismens skull.

Då får man ofta mothugg att vi måste ju ha energi. Det finns bara en väg att gå. Effektivisera energin och satsa på vind, sol och vågkraft. Det som är viktigast tror jag är att effektivisera de vattenkraftverk vi har. Att få folk att spara energi är det enda sättet att rädda jorden från undergång.

Sedan vill jag bara hälsa till borgarna huka er i valstugorna för ni ska få era fiskar varma till nästa val för jag kommer att besöka era valstugor och säga er en och annan sanning för nu har ni gjort mig riktigt arg.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons