Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maten smakar billigt i Krokom

Annons

Att bo i Krokoms kommun är bra. Man får vänligt bemötande av kommunanställda, tjänstemän och politiker är hjälpsamma.

En vacker dag blir man gammal och sjuklig. Då måste man be om hemhjälp. Det går bra.

Så blir man orörlig. Då får man även be om mat, färdiglagad och hemskickad. Det går också bra. Men, den undermåliga maten går knappt att äta. Dagens höjdpunkt är fråntagen oss.

Jag vill att Krokoms kommun anställer en utbildad kock som kan laga god och näringsrik mat till oss gamlingar. Vi har inte råd, säger kommunen.

Jag menar att om man har råd att köpa in importerad, smaklös, vitaminbefriad gurka och tomater, djupfrysta, blandade grönsaker, hackad potatis, konserverade morötter på burk, färdigpanerad grå industrifisk, pulversoppa, pulverkräm och pulversås, då har inte kommunen dålig ekonomi. Bara dålig planering och organisation.

Mycket kan räknas i pengar, men inte i kvalitet. Kökspersonalen i Krokoms kommun är lika viktig som omvårdnadspersonalen, och kommunen ska satsa på både bra omsorg och bra mat!

Varför kan vi gamla inte få läsa vår matsedel i ortstidningarna när barn och föräldrar får läsa sina skolmatsedlar? Skärpning, Krokoms kommun!

Jag har i alla fall fått lära mig att äta salt mat, korv i parti och minut och blåmjölk (lättmjölk) innan jag tynar bort. ”O må de sista ljuva åren bli de bästa i mitt liv.”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons