Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste han dräpas?

Tack snälla församlingsmedlemmar för att ni lyfter bladet från vår mun. I versen som nämns, 3:e Mosebok 18:22, står det klart och tydligt att homosexualitet är en vederstyggelse.

Annons

Jag har dock vissa problem att leva upp till guds bud och hoppas att jag kan få några råd.

Jag har en granne som insisterar på att jobba på Sabbaten. Enligt 2:a Mosebok 35:2 står det klart att han måste dräpas. Är jag då moraliskt ansvarig för detta?

Jag önska sälja min dotter som slav (2:a Mosebok 21:7)men vad kan vara skäligt att ta betalt? Finns det något uppräkningsindex?

I 3:e Mosebok 25:44 står det att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar så länge de är köpta från ett grannland. Min kamrat hävdar att detta inte gäller skandinaver utanbara de slaviska folkslagen. Här behöver jag hjälp, måste jag sälja mina norrmän och danskar?

De flesta av mina vänner och bekanta går till frisören.Det klipper håret på sidorna och trimmar, i de fall det finns, skäggeti kanterna. Detta är en synd enligt 3:e Mosebok 19:27 men hur bör jagstraffa dom. Ska frisörerna straffas de med, och i så fall ska man tahänsyn till hur länge de varit yrkesverksamma?

Jag har även en bekännelse – i 3:e Mosebok 21:20 står det att jag inte får närma mig guds altare om jag ser dåligt. Jag har en viss närsynthet men finns det någon möjlighet till svängrum kring detta?Det finns en stor okunskap och det är viktigt att de okunniga lär sig att Guds ord är evigt och oföränderligt.

Tolkning är till för jurister, inte för kyrkans män.

Niklas Torstensson, Orrviken, samt brevskrivande amerikan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons