Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknaden avgör kärnkraften

Annons

Med riksdagsbeslutet om klimat- och energipropositionen blir Sverige ledande i Europa när det gäller satsningar på förnybar energi. Överenskommelsen är historisk och ger de långsiktiga spelregler som energimarknaden behöver.

De tre socialdemokratiska riksdagsledamöternas artikel innehåller klara sakfel som behöver belysas. De påstår att regeringen ska satsa på utbyggnad av kärnkraften. Det är helt felaktigt. Överenskommelsen innebär att från och med nu ska inte en enda skattekrona satsas på kärnkraften. Det är upp till marknaden att avgöra om nya reaktorer kommer att byggas.

Den utbyggnad av kärnkraft som tidigare skett i Sverige har gjorts med ekonomiskt stöd från staten och regeringen bestod då av socialdemokrater.

Centerpartiet har inte bytt åsikt när det gäller kärnkraften Vi förordar med eftertryck det förnybara. Alliansregeringen satsar mer på förnybar energi än någonsin tidigare i svensk politik. Vi kommer att få mer vindkraft, och våra lokala politiker kan visa ledarskap genom att underlätta satsningar på biogas och andra förnybara bränslen.

När det gäller satsningar för att stärka Sveriges konkurrenskraft ligger vi i topp i Europa. Alliansregeringen satsar stort på infrastruktur, mer än någon tidigare regering. De socialdemoratiska riksdagsledamöterna säger sig vilja satsa på infrastruktur, vindkraft, ROT-avdrag och yrkesutbildning. De förslagen ligger på riksdagens bord. Det är bara att ställa sig bakom förslagen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons