Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkliga jaktbeslut i Berg

Besluten om jaktarrenden i Bergs kommun är mycket märkliga. Kommunalrådet Lena Olsson försvarar dessa med att antagen jaktpolicy är viktig att följa.

Annons

Javisst, är det så men det är fler anbudsgivare som angett att man ska möjliggöra jakt för ungdomar, kvinnor och marklösa i kommunen. Anbudsgivaren Coremaker samarbetar med Jägarnas Riksförbund, detta förbund arbetar även aktivt med bland annat målgruppen ungdomar och kvinnor. Mycket anmärkningsvärt att man då tar Svenska Jägareförbundet som ligger 105 889 kr (inkl moms) lägre. Dessa två anbudsgivare får man väl anse likvärdiga, eftersom båda arbetar aktivt med jägare.

Nyss har vi haft sk Näringslivsveckan där vi speciellt ska uppmärksamma företagandet i kommunen. De högsta anbuden för respektive objekt, Gräftån och Viggesågen, var inlämnade av företagare bosatta här i kommunen som dessutom var relativt unga med välskötta företag. Detta är en skam! Vad beträffar inflyttning, kanske deras kundrelationer vore värda att satsa på, bland annat genom jakten.

Gunnel Hennebo (M),

fullmäktigeledamot i Bergs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons