Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många myter om klimathotet

Annons

Lars Westermarks artikel ”Allmänhetens goda miljöberedskap” i LT den 9 januari utgör mytspridning och desinformation. De förutsägelser som FN:s klimatpanel och Al Gore gjort under det gångna året har helt kommit på skam.

Förutsägelser om att 2008 skulle bli det varmaste året på 150 år slog fel. De mediala ankorna om att Nordpolen skulle bli isfri var också långt från sanningen. Westermark talar också tyst om att jordens medeltemperatur faktiskt har minskat de senaste 10 åren trots att koldioxidutsläppen har ökat. Koldioxidens ”termiska fingeravtryck” som enligt alla teorier skall finnas 8–10 km upp i troposfären saknas också, det är seriös forskning överens om. Myten om ökenutbredningen och att betande kor utgör ett klimatproblem har också vederlagts.

Westermark hyllar tyvärr också några av de värsta avarterna i klimathysterin i sin artikel, nämligen att människor luras att ta ”klimathänsyn” vid förlossningar och vid anhörigas begravningar. Ett lågvattenmärke i debatten. Låt oss hoppas att den kritiska granskningen av klimatfrågan fortsätter under 2009 och att de länder inom EU som börjat ifrågasätta hysterin (Polen, Italien Tyskland mfl) också lyckas förhindra fler kostsamma, onödiga och i vissa fall rent miljöskadliga ”klimatåtgärder” och ”klimatavtal”. Jag tror och hoppas att även USA:s nya president, Barack Obama tvingas till en mer pragmatisk hållning i klimatfrågan nu när finanskrisen ställer frågan på sin spets.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons