Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löjlig miljöaktion

Annons

Östersunds kommun släcker ljuset under en timme för att visa sin medvetenhet om miljön. Uppmanar dessutom privatpersoner att göra detsamma.

Vilket skämt! Hoppas att inte någon skadas eller förolyckas på grund av släckt gatubelysning. Kommunen har under hela vintern visat sin miljömedvetenhet genom att släcka gatubelysningen på en del större gator som till exempel Basvägen i Torvalla, rena turen att inte någon olycka hänt. Dessutom har kommunen minskat på snöröjningen, lämnat meterhöga snödrivor längs gator och vägar.

Det hela verkar så dumt i jämförelse med att starka lampor under hela vintern belyst termosen vid ÖSK och slalombacken. Då är det inte fråga om att spara på lyset.

Det som jag tycker löjligaste med denna manifestation, är att kommunen bryr sig inte alls om hur mycket energi det åtgår för att frakta pannkakor från utlandet till våra skolor, men att släcka ljuset på gator och vägar en lördagskväll, det går bra det. Då visar man sin miljömedvetenhet. Olycksrisken bryr man sig inte allas om.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons