Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljuger kommunalrådet för oss?

Länsstyrelsen har kritiserat Ragunda kommun för att IFO, (individ och familjeomsorgen) inte startade en utredning där en flicka enligt socialtjänstlagen for illa.

Annons

Ragunda saknar socialnämnd därmed är Kommunstyrelsen ansvarig.

Länsstyrelsen krävde svar av kommunstyrelsen, varför man inte startat en utredning i ärendet. Svaret skulle vara Länsstyrelsen tillhanda 31 december. För att överhuvudtaget kunna avge ett svar så krävde Allians för Ragunda (AfR) och V, att ärendet kom upp på dagordningen, att IFO skulle gå igenom vad som gjorts i ärendet.

Det blev ingen genomgång, svaret var redan inskickat till Länsstyrelsen, enligt socialutskottet och kommunalrådet.

Sociala utskottet, IFO, kommunalrådet – de tre instanser som fått kritik, har själva utformat svaret och skickat in det. Som ansvariga ledamöter var vi i AfR och V upprörda och genomderas agerande förvägrades vi möjligheten att ge vår syn eller återremittera ärendet.

Svaret var skrivet av en konsult, undertecknat av ordföranden i socialutskottet Britt-Inger Håkansson, och enligt kopian saknades datum. Enligt registratorn var skrivelsen skickad den 4 december

Den 22 december när KS protokollet justeras, har Yngström skrivelsen i sin hand. Vad hände med skrivelsen mellan den 4 december–22 december? När skickades den? Anmäler kommunen sig själv till JK?

Är sanningen att kommunalråd och ledamöter i socialutskottet ljuger i kommunens högsta styrelse?

Kommundirektören har proklamerat ordning och reda, varför har hon inte tagit upp hur ärendet hanterats vid KS nu i januari, presidieträffar och så vidare.

Stefan Nilsson, Allians för Ragunda

J Är sanningen att kommunalråd och ledamöter i socialutskottet ljuger i kommunens högsta styrelse?

Stefan Nilsson (AfR)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons