Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarligt på Annersia

Nu börjar snart skolan igen och det är med en stor oro i kroppen vi skickar ner våra barn till och från bussen.

Annons

Det är hastighetsbegränsat till 70 genom byn men… Hur många visar den respekten? Omkörningar och en hög hastighet gör vägen livsfarlig. Barnen vill cykla till fotbollsträningen i Orrviken men törs vi släppa iväg dem?

Nu har just vi tur som har busshållplatsen nära när barnen åker till Östersund och skolan. Men när de skall hem så finns hållplatsen en bra bit ifrån hemmet.

Det betyder att barnen måste korsa vägen samt gå efter den starkt trafikerade smala vägen med mycket tung trafik. Tänk vilken lycka om det funnits en cykelväg genom Fannbyn.

När barnen gick i Orrvikens skola så skulle de också behöva korsa vägen till och från skolbussen men det insåg vi vara en omöjlighet. Men skolbussen fixade själva detta genom att korsa vägen och backa in på vår uppfart Tack Janne.

Nu byggs det mer och mer och fler barn kommer att finnas på och i närheten av vägen. Hur länge skall vi ha det så här? Det finns inte tid till mer diskussioner så något måste hända fort innan olyckan är framme.

Jag har läst Kerstin Holmgrens förstudie om väg 592 och enligt min mening finns bara ett alternativ på ny väg och detta är alternativ B att dra vägen ovanför byarna från Sandviken till Norderövägskälet.

Naturligtvis en lång tidsaspekt och en stor kostnad och innan dess måste något hända. Fartkamera, cykelbana, sänkt hastighet övergångsställe med vägbula, fartkontroller

Även i Fannbyn älskar vi våra barn och det är ej roligt att hela tiden känna oron för vad som kan hända. Men framför allt, du som kör denna väg: visa respekt, sänk hastigheten och tänk på barnen.

J Barnen vill cykla till fotbollsträningen i Orrviken men törs vi släppa iväg dem?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons