Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt Yran bli F 4-an

Annons

Nu har ännu en Storsjöyra passerat våra sinnen inklusive öron. Jag vill till att börja med konstatera att yran verkligen sätter Östersund och Jämtland på kartan. Mängder med besökare från när och fjärran kommer till oss och omsätter också stora summor pengar till gagn för vårt näringsliv.

Men allt är inte frid och fröjd. Vad jag bland annat vill kommentera är den höga ljudnivån. Bor själv på Hornsberg på Frösön och trots att dörrar och fönster är stängda känns det tidvis som man satt på 1:a parkett.

Många har under åren ifrågasatt varför yran måste vara mitt i centrala delarna av Östersund. Härvid måste delar av staden avspärras. Dessa ytor och vid vissa tider är bara nåbara om man betalar entré, vissa boende kanske undantagna. De som bor närmast måste få en ljudnivå som är på gränsen till det uthärdliga.

Krogstråket är ett bra initiativ, i vart fall om dagarna. När kvällen kommer ökar ljudvolymen i tälten. Att föra ett samtal här är inte det lättaste.

Ett annat problem är alla avspärrningar av gator och vägar som ger ett visst trafikkaos. Del av Strandgatan är avstängd i närmare 10 dagar.

Ett annat minustecken är stor alkoholförtäring, narkotika och stor nedskräpning med bland annat mängder med glaskross. Men detta är det nog inte mycket att göra, vi lever i festernas tid.

Varför inte utlokalisera Storsjöyran till utkanterna av staden för att minska nuvarande störningar. Det finns många områden med stora utrymmen. Exempelvis Frösö Park (före detta F 4) som någon föreslog i en tidigare insändare.

Sammanfattningsvis är jag dock positiv till arrangemanget men hoppas att det kan bli en debatt om lämplig plats för kommande Storsjöyror!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons