Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt politiker och tjänstemän skotta

/
  • Skillnaden för 20 år sen är att då fanns det plogbilar, väghyvlar och vägjobbare som kunde sin sak och det fanns en reserv på material, skriver Micke G.    Foto: SCANPIX

Annons

Läser ideligen om ”snökaos” både här och där inom landet. Infrastrukturministern säger visst att det går att satsa hur mycket som helst men vädret rår man inte på? Hur gjorde de för 20 år sen då? Skillnaden är att på den tiden så fanns det plogbilar, väghyvlar, vägjobbare med mera som kunde sin sak och det fanns en reserv på material.

I dag är det nog ersatt av tjänstemän och politiker som inte direkt är intresserade av att hoppa in då det krisar. Att ersätta vägjobbaren med tjänstemän, plogbilen och väghyveln med en jordbrukstraktor är inte direkt någon satsning tycker jag. Det är förmodligen bara något som jämnar ens väg i maktens korridorer.

Jag tog kontakt med trafikverket och frågade om det inte var dags att damma av en gammal god idé igen på utsatta ställen, snöskärmar. Men det fanns inte resurser till sådant. De skulle ju både sättas upp och plockas ner. Men sådant här strul finns det förstås resurser till? Nä, mitt tips är att jaga ut berörda politiker och tjänstemän med en snöskyffel för att hjälpa till då det blir så här.

Vi bor i ett land där det är vinter varje år om nu inte politikerna har beslutat något annat. Så vi måste ha resurser. Men i dagens Sverige så löses tydligen allt med chefer och besparingar.

Micke G

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons