Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt klottrarna själva sanera

/

”Klottraren” blev fast, åtalad och dömd för att ha medverkat till att klottra ner ”hela stan”.

Annons

Samhället – Du och jag – har talat om att det var mycket olämpligt, det som han gjort. Brottet är sonat och ”rättvisa skipad”. Jag är en del av samhället och är inte nöjd med detta, förrän klottret är borta från mitt hus. Det är ju inte jag som ska ta bort det, som han har gjort.

”Klottrarens” mamma uttalade sig i tidningen och sa att han behöver hjälp, inte straff och det är ju riktigt. Pojken behöver hjälp tillbaka till samhällets normer. De flesta människorna följer dygnet så, att dom är uppe när det är ljust och sover när det är mörkt. En vana behöver tid att nötas in i kroppen. Faktum är att vanor får oss att må bra och känna trygghet.

Jag anser att en bra väg är att parveln ska jobba under överinseende av en fackman och lära sig hur saneringen ska göras. Som de flesta hantverkare jobbar, kommer det att ske mellan cirka klockan 7 och 16. Det kommer inte att gå fort, så vanan att gå upp tidigt och att arbeta dagtid får tid att rota sig. Effekten blir att klottret försvinner, parveln har chansen att återgå till ett vanligt liv och alla blir nöjda. Finansieringen ska han själv svara för.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons