Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsbor, skriv på mot uran!

Annons

Till min förvåning är majoriteten av de som hittills undertecknat vår lista från andra delar av Sverige. Listan är ett stöd för våra politikers beslut att inte tillåta uranbrytning i vårt län och ett avståndstagande från de provborrningstillstånd som har givits, det är förvånansvärt.

Jag tror att detta beror på att folk tycker att det är lite generande att offentligt förklara vad man tycker i en politisk fråga trots att den är direkt avgörande för ens egen vardag. Nu finns det en möjlighet att inför den svenska regeringen och inför de samlade EU-ministrarna klargöra att det finns ett stort folkligt stöd för de beslut våra politiker har fattat genom att varje medborgare i länet, var och en för sig, sluter upp bakom de aktioner som, i samarbete med våra politiska partier, organiseras av Nätverket.

De finns att hitta på vår hemsida  och det är var och ens demokratiska rättighet att tillkännage sin mening. Jag personligen tycker att det nästan är ens demokratiska skyldighet att göra detta. Våra politiker behöver oss.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons