Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång dag från Långå

Häromdagen hörde jag en, som jag trodde, skröna om busstrafik från Långå. Men det var sant.

Annons

Det finns något som heter anropsstyrd trafik och det gäller för dem i Långå och som bor långt från riksväg 84 där all kollektivtrafik går.

Om en boende i Långå vill nyttja kollektivtrafiken för att åka till Hede och handla och bor långt från busshållplatsen ska de göra följande senast 17 dagen före: Beställa bil till busshållplatsen i Långå vid riksväg 84 för färd till Hede.

Beställa bil från busshållplatsen in till byn (Långå).

Som de flesta redan insett betyder det att Långå-bor utan bil måste åka in till Hede och vara framme kl 07.00 på morgonen och sedan vanka omkring i den byn i två timmar innan affärerna öppnar. Om de sedan fixar sina affärer inom 2 timmar så kan de åka hem redan klockan 11.00 från Hede. Annars så blir det att knata omkring i Hede till 18.25! En lång dag.

Men hallå där, det här måste de ju veta kvällen före! Hinner jag med 11-bussen eller inte?

Det finns ännu en aspekt på det här. Kollektivtrafik ska man välja för att minska koldioxidutsläpp, eller hur?

Så här går det till med anropsstyrd trafik i Långå (Inget illa om Taxi Vemdalen, det här är inte deras fel, det vill jag verkligen understryka): En taxibil kör från Vemdalen över Hede in i Långå by och hämtar den eller de som har beställt bil. Dessa får klättra in i taxin och åka ner till busshållplatsen vid riksväg 84 för att där kliva ur och senare äntra bussen till Hede. Före bussen åker taxin tillbaka till Vemdalen över Hede.

Enligt reglerna får inga andra tider väljas än de som går till närmaste busshållplats och de måste åka med bussen eller inte alls. Samma väg som taxin alltså!

Det krävs en politiker för att hitta på det här.

Miljömupp?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons