Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länet behöver fler kapitalister

Annons

Äntligen slut på denna ovärdiga finanssåpa i medierna, där Maths O. Sundqvist fått symbolisera finanskrisen och själv utnyttjat personer för att vinna fördelar på upploppet. Men bovarna är omdömeslösa chefer i bankvärlden som visat förbluffande inkompetens och snott åt sig av belöningssystemen då riskerna varit på tok för höga.

Samtidigt står det också klart att Jämtland behöver betydligt fler, absolut inte färre, elitkapitalister med visioner i blicken. Det tillhör spelets regler att kompetenta motparter ska dra i bromsen när idéerna bygger på glädjekalkyler. Då uppstår balans i genomförandet. Bortom riskerna, byråkraterna och tidningskrönikörer med unken gammaltestamentlig framtoning är förutsättningarna goda för tillväxt i Jämtland.

Men det behövs mer draghjälp från uthålliga elitkapitalister med överväxel, så även starka uppförsbackar kan passeras. Risker ingår i marknadsekonomin.

Utan belånade risktagare skulle näringslivet styras med ärvda pengar, av typen Wallenberg och i Jämtland förvaltande familjen Persson.

Nu får Maths O. fortsätta men i mindre skala. Kom igen, vi är många som vill se fler av din sort växa till elitkapitalister här!

Vi har fått nog av småskalighet och alltför jordnära politiker i Jämtland. Satsa mot himlen så når vi betydligt högre.

Varmt välkomna alla elitkapitalister.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons