Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget raserar vår arbetsmiljö

Mållös, arg, besviken, ledsen, uppgiven. Ja,det finns många känslor inför de förslag som vår landstingsdirektör nu lagt för att spara pengar. Sämst blir det för vårdpersonal som jobbar på vårdavdelningar. Rent bedrövligt om alla förslag klubbas igenom.

Annons

Tre semesterperioder för det första. Att börja sin sommarsemester i början på juni när barnen fortfarande går i skolan och de flesta andra fortfarande jobbar. När den sista snön kanske just försvunnit, i bästa fall. Vi som arbetar på vårdavdelningar har också behov av att vara lediga tillsammans med våra nära och kära. Vi behöver också bra rekreation för att orka arbeta resten av året.

Sedan ska nattersättningar tas bort. Vilket innebär lönesänkningar på cirka 10 procent. Är det rimligt? Nej, verkligen inte. Vem skulle godta det? Sedan ska nattjänster bort och alla ska rotera, alltså jobba skift. Ni som bestämmer detta har förmodligen aldrig jobbat treskift. För då skulle ni begripa att det sliter och är en påfrestning på kroppen.

Många kommer inte att orka jobba på det sättet. Vi kommer att får sömnstörningar och bli utbrända. Sjukskrivningar kommer att öka. Trots att Försäkringskassan slutat godkänna vad som helst. Men det hjälps inte. Människor blir sjuka och utförsäkrade ändå. Man kan inte vara frisk och fullt arbetsför under vilka arbetsförhållanden som helst.

Hela vår arbetsmiljö raseras i ett enda slag vilket är mer än bedrövligt.

Jag har ändå tyckt att landstinget varit en OK arbetsgivare. Vi har i alla fall fått det bättre avseende arbetsvillkor de senaste 25 åren. Men nu är det borta och jag kommer hädanefter att avråda människor från att söka sig till yrken inom sjukvård. Vård måste få kosta pengar.

J Treskift sliter och är en påfrestning på kroppen. Många kommer inte att orka jobba så. Vi kommer att får sömnstörningar och bli utbrända.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons