Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget eftersträvar rättvisa

Annons

I ett debattinlägg 19 februari skriver avdelningsordförande kommunal Z och ordförande I sektion 1, att landstingets arbete med att skapa en ekonomi i balans skulle riskera att direkt försämra innehåll, omfattning och kvalitet i välfärden. Medlen för att åstadkomma nödvändiga förändringar i landstingets ekonomi kan naturligtvis ifrågasättas, men beskrivningen av hur de tagits fram stämmer inte med verkligheten.

Anledningen till att avtal om olika arbetstidsmodeller sades upp var att vi ville ge möjlighet till en arbetstidsmodell som skulle gälla för alla våra medarbetare som arbetar i dygnetruntverksamhet. Tidigare har landstinget haft flera olika modeller med olika betalt beroende på var inom sjukhuset man jobbar. Det har upplevts som orättvist. En enhetlig och rättvis modell var vad vi som arbetsgivare ville erbjuda våra medarbetare.

Med stor delaktighet från verksamhetsföreträdare togs ett förslag till gemensam arbetstidsmodell fram och presenterades för de fackliga parterna. Vi träffades vid flera tillfällen och diskuterade den innan Kommunal och Vårdförbundet tackade nej. Som arbetsgivare hade vi då att gå tillbaka till det kollektivavtal som råder. Dock med fortsatt möjlighet för medarbetarna att påverka sin schemaläggning, så kallade tvättstugescheman. Även det satte de fackliga parterna stopp för.

Sammanfattningsvis så står arbetsgivarens bud fortfarande öppet vad gäller en arbetstidsmodell och vi är också öppen för tvättestugescheman med ersättning enligt avtal, där så önskas, något annat har inte varit på tal, det är Kommunal och Vårdförbundet som blockerar frågan. Självklart kommer vi också att reglera allt vad som avståtts i löneutrymme.

Björn Ahlnäs, personalchef Jämtlands läns landsting

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons