Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämna några glädjeämnen

Man kan undra vad Bräcke kommun vinner på att ta bort ljusglimtar i tillvaron för gamla och arbetsföra. Tidigare fick de gamla både lussekatt och pepparkaka på Luciadagen.

Annons

 Våfflor med sylt och grädde var också ett uppskattat inslag. Vi som jobbade kunde få oss en skorpa till automatens kaffetår. Man hade tid att prata och ge varandra omtanke och vänlighet.

Men hur har det blivit i dag?

Fikabröd och våfflor är borta och får man tro på ryktet tas kaffeautomaten bort och var och en sitter med sin termos?

Datorn spottar ut ett schema där man på minuten ser vilken tid olika arbetsmoment får ta. Om herr Karlsson är ledsen finns det inga minuter avsatta till tröst.

Om fru Nilsson är nödig till toabesök får hon kanske vänta. Om herr Andersson en solig dag vill ha följeslagare till affären för att köpa snus blir det till att vänta. Om fru Jonsson har slut på mjölken till morgongröten får hon vänta. Det är ju inte inplanerat i datorn. Irritationen ökar bland gammal och ung när stressen blir en accepterad ingrediens i tillvaron.

En undran till er politiker: Hur vill ni bli behandlade i Bräcke när Ni inte klarar av vardagsbestyren längre? Ge oss som vårdar fler händer och fötter så att vi kan må bättre och göra ett bra jobb.

Medmänniska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons