Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagstifta om reflexer

Annons

Ja, man kan hålla med om att det är en stor trafikfara att mörklägga en stad där många gående utsätts för risken att bli påkörda.

Karin Karlsson menar i en insändare att polisen borde fortsatt utredningen om när en person tidigare i somras dödades efter påkörning på Rådhusgatan.

Helt klart är att man måste krypköra i stan när det är mörkt. Mörkklädda syns ju inte förrän man är alldeles inpå dem. Men detta att vi bilister ska anpassa farten efter sikten syndas det mycket emot, en del kör 50 km/timmen och mer fast det är mitt i stan, och beckmörkt.

När det gäller gående måste man alltid ge utrymme för att folk plötsligt kan ändra riktning, gå över gatan etc. När man som gående ser bilens lyktor så luras man att tro att ”jag ser bilen alltså ser han (föraren) mig”, jag tror det är inbyggt i hjärnan. Det borde absolut vara lag på att bära reflexer!!! Som det är i till exempel Finland.

En annan trafikfälla i stan; obevakade övergångsställen mitt på Rådhusgatan direkt efter trafikljus. Och detta vid en stor skola där massor av impulsiva tonåringar går!!!

Har flera gånger sett bilister som kör om i filen bredvid där en annan bilist stannat för att släppa förbi gående. Det måste vara änglavakt vid dessa övergångsställen eftersom ingen olycka hänt!

Denna farliga trafikfälla borde tas bort så gymnasieeleverna och övriga tryggt kan passera över Rådhusgatan.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons