Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg arenabygget i malpåse

Annons

I lokala media har presenterats en uppställning hur Östersunds kommun ska kunna spara 90 miljoner nästa år. Här handlar det till exempel om privatiserad äldrevård, privatisera boenden för funktionshindrade, stängda grundskolor, avveckling av Thomée vilket innebär en avveckling av Verkön, färre bussturer, ta bort specialpedagoger i skolan, större barngrupper i förskolan, färre fritidspedagoger, ekologisk mjölk ersätts med vatten(!) i skola och förskola, stänga markvärmen på Stortorget, släckt gatubelysning etcetera. Ni kunde själva läsa om det i tidningarna. Alltså många förslag som får betydande negativa konsekvenser med försämrad kvalitet på många punkter som följd.

Mot bakgrund av dessa alarmerande framtidsutsikter måste vi ställa oss frågan: Ska vi slå vakt om kvaliten i kommunens basverksamheter eller ska vi strunta i detta?

Om svaret är bibehållen kvalitet, kan den nya frågan bli: Finns det alternativ till besparingarna?

Då finner vi ett intressant förslag: Kommunen planerar att bygga ett skrytbygge, en arena till idrotten för 250–300 miljoner. Det finns ett förnuftigt alternativ till arenabygget, nämligen att förstärka nuvarande centrala arenor för idrotten. Samt mindre tillbyggnader, totalt för cirka 60 miljoner, att jämföra med en arena på kanske 300 miljoner. Men att föra konstruktiva samtal om ett sådant alternativ, det verkar kommunens styrande majoritet ointresserad av. Märk dessutom de olika förslagens driftskostnader, arenan kanske 30 miljoner, alternativet kanske 25 procent av den summan. Debatten måste nu intensifieras. Goda argument finns – som jag ser det – till att skrinlägga skrytbygget arenan.

Gör din röst hörd, även du!

E Johansson, Folkpartist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons