Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laga maten nära dem som ska äta

/

Annons

I frågan om maten från Sala håller jag med Rättvis demokrati. Laga maten, där konsumenterna bor! Många undrar nu förstås: Hur kan han hålla med som inte har ätit av maten?” Svaret blir: Det behövs inte. Har smakat åtskillig sådan mat. Detta genom min gedigna utildning inom mat (kock, examinerad kökschef och examinerad yrkeslärare, inriktn. HR-Programmet).

Klicka man in sig på slv.se (livsmedelsverkets webbsida) hittar man de svenska näringsrekommendationerna (SNR). Exempel på rekommendationer: Fett: 25–35 energiprocent, kolhydrat: 50–60 energiprocent och protein: 10–20E energiprocent. Detta är vad som kroppen behöver dagligen för att kunna fungera bra. Låt äldre få en mer näringsrik varierad kost.

I och med mina kunskaper inom mat, så vet jag att ju mer bearbetning, nedfrysning och uppvärmning blir det näringssnålare. Ca. 60 procent av näringsämnena försvinner.

Nä, laga maten lokalt! Bättre för de äldre, bättre för miljön och fler arbetstillfällen blir det i Strömsund. Titta inte bara med ett öga, utan med båda och se en bättre kvalité och en näringsrikare mat!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons