Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laga maten där folk bor!

Annons

Vid kommunfullmäktiges möte i Folkets hus Strömsund 25 februari provsmakade alla ledamöter Sala-mat. Den uteblivna smakupplevelsen var väntad.

Själv har jag ätit liknande mat under 10 års arbete i Norge och sannolikt resulterade det i hjärt-infarkt och fyra utbytta kranskärl. Mest berodde det nog på maten.

Jag förmodar att närapå alla från övriga partier – utom RD – kommer att lovorda Sala-maten. Vi har från RD gått med i matupproret, dit allt fler kändisar ansluter sig.

I ett stort reportage i tidningen Land nr 6 nämns Bismarksgården i Hoting och tre stiftelsegårdar i Göteborg som alla fått pris för den goda mat som lagas där. Detta bör vi ta efter i hela Strömsunds kommun.

RD har kämpat och påtalat vikten av bra mat ända sedan partiet startades. Trots påstötningar via medborgarfrågor ställda till Karin Stierna, om bland annat näringsvärde, bemödar hon sig inte besvara frågeställaren.

Det är en skam för hela politikerkåren att detta får fortsätta, där det även finns planer från förre kommunchefen om utökning till i stort sett hela kommunen.

Det är nu dags att säga ifrån till de styrande.

Fram för mat lagad på ort och ställe.

Vi vädjar till medborgare för införande av värdig mat för våra äldre och andra berörda i förfallet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons