Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkans viktiga sociala arbete

Annons

Kyrkorådet i Östersunds församling har fått skarpa varningar av revisorerna på grund av ett minusresultat på fem miljoner kronor, en underfinansierad begravningsverksamhet och ett vikande ekonomiskt underlag. I detta läge väljer Herbert Sjödin (C) ordförande för kyrkorådet och tillika ledare av den mångåriga majoriteten i församlingen, att göra en valfråga av ingenting. Med andra ord; de som i allra högsta grad bär ansvaret för att ha styrt församlingen in i ekonomisk kris tar inte sitt ansvar utan prioriterar, mitt i budgetarbetet, den egna valkampanjen framför församlingen.

Att den styrande C-gruppen i dagspress påstår att S-minoriteten kommer att lägga ner Gamla kyrkan är ett oansvarigt försök att locka röster inför valet den 20 september.

Sanningen är i själva verket den att vi i S-gruppen aldrig föreslagit att spara in pengarna på arbetet med missbrukare och psykiskt sjuka. Tvärtom har vi i vårt valprogram prioriterat diakonal verksamhet, som är kyrkans sociala arbete. För oss är en god och högkvalitativ diakoni en viktig grund för kyrkan.

Det vi däremot hävdar är att vi tillsammans i kyrkoråd och kyrkofullmäktige måste våga ta in hela den ekonomiska verkligheten för att ens kunna få kontroll över en mycket svår ekonomisk situation. Vi måste finna lösningar på hur vi kan spara och hur vi kan öka våra intäkter. Det är enbart genom att få en bild av hela situationen som vi kan komma fram till hållbara och kloka åtgärder.

Det här är inte en tid för pajkastning och billiga valpoänger utan en tid för ansvar och samling.

Endast på det sättet kan vi fortsätta att bygga en kyrka för alla människor i Östersunds församling.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons