Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrka med framtidstro tillgänglig för alla

/

Socialdemokraterna i Svenska kyrkan lyfter fram frågor som internationell solidaritet, socialt engagemang, homosexuellas rättigheter och jämställdhet fullt ut.

Annons

Vårt mål är att stärka Svenska kyrkan som öppen och demokratisk folkkyrka med en stark framtidstro och som är tillgänglig för alla.

I Gamla kyrkan inryms i dag dagverksamheten och ungdomskvällarna. Den aktuella diskussionen gäller dagverksamheten. I Östersunds Församling vill vi socialdemokrater lägga kraft på det sociala arbetet. Därför är vi positiva till att utveckla dagverksamheten genom att på prov bedriva den i två andra lokaler.

Det gör vi dels i samarbete med Östersunds kommun i ”Värmestugan” och dels i församlingsgården. Genom att samarbeta med andra föreningar och kan vi få en ännu bättre verksamhet och använda resurserna på bästa sätt. Vi tror att det erfarenhets- och kunskapsutbyte vi kan få genom att samarbeta med kommunens missbruksvård skulle göra kyrkan ännu bättre på att verkligen hjälpa människor i svåra livsstituationer.

Vi vill dessutom fortsätta vårt engagemang i den interreligiösa föreningen som har bildats. Genom att samarbeta med människor med annan trosuppfattning så ökar respekten och förståelsen för varandra. Ett bra exempel på det är gemensam bön för fred där olika kristna församlingar, muslimer, mm genomför gemensam bönestund.

Socialdemokraterna är en folkrörelse som vill bidra till ett välfärdssamhälle för alla. Vi socialdemokrater jobbar aktivt i många föreningar och organisationer som idrottsrörelsen, kulturföreningar, bostadsorganisationer, kooperationen med mera. Svenska kyrkan är en del av detta samhälle.

Du som delar våra värderingar och är medlem i Svenska Kyrkan. Rösta den 20 september.

J Vårt mål är att stärka Svenska kyrkan som öppen och demokratisk folkkyrka med en stark framtidstro och som är tillgänglig för alla.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons