Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryssa in MonaLisa i EU

/
  • MonaLisa Norrman företräder ett parti som tar EU: s demokratiproblem på allvar, hävdar Nisse Sandqvist.Foto: Ulrika Andersson

Annons

Kalle Olsson skriver i fredagens LT om två bra kandidater till Europaparlamentsvalet den 7 juni. Jens Nilsson och Håkan Larsson är måhända goa gubbar, men även vänsterpartiet har en jämtländsk kandidat på sin listas topp 10: MonaLisa Norrman.

EU är som bekant en gubbhylla. Dit skickas de herrar man vill premiera med en välavlönad politisk seniorplats, som i tysthet får styra och ställa över sina europeiska undersåtar. MonaLisa Norrman bryter mot den normen och företräder dessutom ett parti som tar EU: s demokratiproblem på allvar, till skillnad från Jens och Håkans partier.

Vänsterpartiet är det enda riksdagspartiet som för en EU-kritisk politik, och partiet har de yngsta toppkandidaterna. Jens och Håkans partier röstar i 9 fall av 10 på samma sak i EU-parlamentets omröstningar, liksom alla andra i respektive europeiska partigrupp. Vänsterpartiets ledamöter röstar i varje fall utifrån det mandat som de svenska väljarna har gett dem: EU ska ha mindre makt.

Nog är det viktigt att lyfta fram länets kandidater, men först när väljarna får veta alternativen blir det intressant att delta i valet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons