Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisens orsaker

Annons

Länets tunga socialdemokrater, Andnor, Uitto och Hägg påstår att det är centerpartiet som ligger bakom landstingets dåliga ekonomi och orättvisor i samhället.

Orsaken är enligt den socialdemokratiska analysen jobbskatteavdraget som regeringen infört och som är djupt orättvist eftersom det främst gynnar de med de allra högsta inkomsterna.

Grundorsaken till den ekonomiska ojämlikheten är dock inte jobbskatteavdraget utan de avgrundsdjupa löneklyftor som fått växa fram i vårt socialdemokratiska land under de senaste femtio åren.

Till detta kommer att den socialdemokratiska regeringen för några år sedan avskaffade både gåvoskatten och arvsskatten. Därför kan nu statliga, fackliga och privata bonusdirektörer och fallskärmshoppare helt skattefritt överlåta mångmiljonbelopp till både barn och barnbarn, som då kan få en ekonomiskt bekymmersfri start i livet.

Samtidigt som en arvinge till en fattig, utsliten sjukpensionär knappast kan förvänta sig annat skattefritt arvegods än gångkläder och löständer.

Detta är socialdemokratisk politik i praktiken.

För socialdemokraterna går retorik och praktik ej hand i hand.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons