Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräv fram detaljer om politikernas vallöften

Nu börjar vallöftena så smått att dyka upp. Båda sidor kommer försöka överträffa varandra med löften och visioner om en bättre framtid för alla.

Annons

Naturligtvis är detta inte helt sant. Många löften kommer när det kommer till kritan bara att varamunväder och flertalet kommer att vara ofinansierade eller i alla fall med oklar finansiering.

Vi väljare måste bli bättre på att ställa dessa löften och dess sagesmän mot väggen! Kräv detaljer speciellt gällande finansieringen. Socialdemokraterna lovar nu en bättre A-kassa som ”ska finansieras solidariskt.” men samtidigt säger man ”I ett ansträngt ekonomiskt läge prioriterar vi att sänka den enskildes kostnad för a-kassan.” Alla ska alltså betala för A-kassan men avgiften ska sänkas för de som är med. Så vem ska då betala och hur mycket? Ska man bara höja arbetsmarknadsavgiften (4,45 procent på löner eller ska även pensionärerna vara med och betala nu? Mycket är som sagt oklart här.

Innan man preciserar detaljerna kring finansieringen så är detta och andra löften inte mycket värt. Låt inte de ofinansierade vallöftena blir en sur uppstötning efter valet.

Per Edström, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons