Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kortsiktiga klippare vill sänka Sundqvist

Annons

Maths O Sundqvist har under en följd av år förvaltat och investerat pengar i företag och fastigheter. Förmögenheten har växt och överskotten investerats i nya projekt. För oss som haft förmånen att finnas i Maths närhet har hans generösa inställning och vilja att satsa i lokala projekt haft en avgörande betydelse för många företag och personer i Jämtland.

Nu möts Maths O Sundqvist av en sällan skådad girighet från Carnegie Bank och en just nu hukande Riksgäld.

Maths O Sundqvists långsiktighet i affärer har för flera företag och deras sysselsatta varit av avgörande betydelse. Med måttliga förväntningar på avkastning för sina investeringar har Maths tålmodighet gett god utdelning för alla inblandade parter. När förväntningarna på investeringarna inte infriats har Maths aldrig skyllt på någon annan eller ställt orimliga krav på övriga investerare.

Nu möter Maths O Sundqvist kortsiktiga klippare i bank och finansvärlden. Klippare som tänker utnyttja Maths tillfälliga likviditetskris. Klippare som utgör varje seriös företagares värsta mardröm.

Maths O Sundqvist är en företagare som drivs av en vilja att göra bra investeringar. Lika självklart signalerar Maths att han har för avsikt att göra rätt för sig.

Nu möter Maths O Sundqvist penninghungriga bankmän som ser möjligheten att på formella grunder försätta Maths i konkurs. Kravet man ställer för att inte sätta Maths i privat konkurs är att man får ta över tillgångar i fastigheter och bolag långt under det värde som tillgångarna har i en normal finansiell marknad.

Det måste vara en självklarhet att Maths O Sundqvist tillåts betala ränta på sina lån och ges möjligheter att presentera en plan för hur återbetalning av skulden till Carnegie ska ske.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons