Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstig policy hos kattklubben

Några tankar utifrån artikeln om Jämtkatten i onsdagens tidning. Det blir allt fler hemlösa katter i vårt län och man kan ju fråga sig vad det beror på. Beror det på okunskap eller bristande respekt hos människorna?

Annons

Helt klart är att klubben har en viktig funktion att fylla. Jag hoppas att samtliga Jämtlandskommuner ställer upp och stöttar klubben i deras arbete.

Måste dock ge lite ”ris” till klubben. 1984 ringde jag kattklubben och ville omhänderta en vuxen katt. Det blev nobben på grund av att jag bodde på landet och hade barn. Jag skaffade då en katt på annat håll. Den kissen blev 23 år gammal och enligt den veterinär som regelbundet gjorde kattens hälsokontroller mådde katten utmärkt. 1994 ville vi ha en katt till. Ringde återigen kattklubben. Nu var i och för sig barnen större men ve och fasa. Jag bodde på landet och katten skulle få gå ut. Ingen katt nu heller. Skaffade återigen en vuxen katt på annat håll som än i dag lever och enligt veterinären har hälsan. När vi så i fjol ville ha en kissekatt till ansåg vi det inte mödan värt att kontakta kattklubben.

Klubben bör nog se över sina regler för utplacering av de omhändertagna katterna.

Anki

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons