Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurrens ger konsumentnytta

/

Annons

Konsumentgruppen PRO Jämtland/Härjedalen har tagit ställning mot Arlas sortiment av färskvaror. Det kan dock vara på sin plats att reda ut en del felaktigheter som ligger till grund för deras ställningstagande.

Arla ägs av fler svenska än danska bönder. Arla är det mejeriföretag som de allra flesta svenska mjölkbönderna har valt att vara med i.

Konkurrensen på den svenska mjölkmarknaden har länge varit uppdelad i ”regionala monopol” för färsk mjölk, fil och grädde.

Sedan några år tillbaka arbetar alla mejeriföretag för att luckra upp denna ologiska uppdelning i takt med att transporterna blir allt mer effektiva över landet.

Transporter är inget nytt. Alla mejeriföretag transporterar sina produkter idag, t ex kör Milko sin Fjällfil till hela landet. Det nya är att vi nu även låter vår mjölk åka med i samma transporter som sedan tidigare levererar andra mejeriprodukter till våra kunder över hela landet.

Oavsett om det är Milko eller Arla som står för leveranserna, så är mjölk bland det mest lokala livsmedel som du kan hitta i butikerna i dag.

Konkurrens är bra, och Arlas enda ambition är att ge alla svenskar de mejeriprodukter som de vill ha.

På Arla är vi stolta när butikerna väljer oss för att de bedömer att vi kan erbjuda ett brett sortiment och en bra service till konkurrenskraftiga priser.

Det finns plats för fler aktörer som förbättrar sin effektivitet och sina erbjudanden.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons