Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen missar massor

Hösten 2008 föreslog jag i pressen att man skulle skapa en camping-, stugby-, hamn- och badanläggning med Kungsgården som nav i verksamheten.

Annons

Om politikerna tyckte att mina förslag var alltför vidlyftiga, kan jag berätta att min förebild var Eriksöre camping på Öland, som byggts upp av en bonde helt på egen hand för egna pengar. Vad en ensam bybo klarar av, är tydligen kommunen övermäktigt! Är det kanske de 85 respektive 37 miljonerna investerade i Storsjöbadet och Stortorget, som dränerat kommunen på pengar, så att man nu måste sälja Kungsgården för att kunna bygga is- och gymnastikhallen? Ann Sofie Andersson – är du beredd att svara på den frågan?

Bristen på visioner eller oförmågan att förverkliga dem har lett till att kommunen förlorade Gymnastik- och Idrottshögskolan till Örebro, som låg på platta slätten till skillnad mot Östersund med dess fantastiska terräng och närhet till fjällen och därmed också Socialhögskolan. Medan Östersund bara kunde visa upp den gamla ”Ladan” på läroverksgården, byggd 1893, visade Örebro upp redan färdiga ritningar på ett planerat universitetsområde. Man förlorade riksskidstadion till Falun, man var sist i Sverige med att få en konstfrusen ishockeyrink, Sporthallen började planeras 1920 men fanns på plats först 40 år senare, Hofvallen har länge legat för fäfot och nu sålts till Jamtli, Storsjöbadet utformades så att tävlingssimning inte kan bedrivas där, curlarna fick vänta länge på sin ishall, medan vi framför allt har Jämtkraft att tacka för tillkomsten av skidskytte- och fotbollsarenan. Medvinden har visat sig vara en lyckad satsning, som lockat hit holländare men att använda Kungsgården för att vidareutveckla den är tydligen otänkbart.

Inger Hultgren w

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons