Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalare – Rösta!

/
  • Cathrine Strand uppmanar sina kamrater inom Kommunal att rösta i kyrkovalet.

Annons

Söndag den 17 september har vi det glömda valet, nämligen Kyrkovalet.

Men för Kommunals 6 000 medlemmar som arbetar i Svenska kyrkan är det ett viktigt val. Kommunal och Socialdemokraterna kämpar för att kyrkan ska vara en bra arbetsgivare för sina anställda genom att skapa ett gott arbetsklimat där förebyggande arbetsmiljöarbete är en självklarhet.

Kollektivavtal i Svenska kyrkan är för oss självklart då det är en garanti att det betalas in sociala avgifter, försäkringar och avtalspensioner för alla som arbetar.

5.2 miljoner röstsedlar har gått ut till detta val. I förra kyrkovalet röstade närmare 700 000 personer och det låter som mycket, men det är faktiskt bara runt 13 procent av alla oss som har rösträtt. Svenska kyrkan finns där från vaggan till graven och allt däremellan och som vi kan tycka självklart. Men just därför är det så viktigt att gå och rösta för att visa att vi står upp för en öppen solidarisk folkkyrka.

Varje röst räknas och nu kan alla Kommunals medlemmar visa vilken arbetsgivare vi vill ha och att vi är en varmhjärtad organisation som tänker på varandra, att vi är för kvinnliga präster, att vi är för en kyrka som står upp för HBTQ-personer, att vi tycker att kyrkan ska arbeta för kostnadsfri barnverksamhet, att kyrkan ska vara en öppen solidarisk folkkyrka.

Så Kommunals medlemmar gå och rösta i kyrkovalet!

Cathrine Strand

Förtroendevald Kommunal Mellersta Norrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons