Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kom med och demonstrera för ren el!

Per Edström beskyller i en insändare de som protesterar mot uranbrytning i länet, för dubbelmoral om de samtidigt är elabonnenter hos Jämtkraft.

Annons

Han riktar sina beskyllningar åt fel håll för det är några kommuner i Jämtland som tillsammans utgör en kvalificerad majoritet band aktieägarna. Det vill säga att det är våra lokalpolitiker som bestämmer vilket slags el som levereras av vårt gemensamt ägda elkraftsbolag. Kritik kan även riktas mot våra riksdagsledamöter som inte har skrivt på vår namninsamling trots att deras lokalpolitiska avdelningar har ställt sig bakom besluten att inte tillåta uranbrytning i vårt län.

På fredag är du Per  hjärtligt välkommen till demonstrationerna i Åre. Du kan då delta med en egenhändig framställd skylt som kräver att Jämtkraft ska ha ren el, ren från kärnkraft. Du är till och med inbjuden att komma till Badhusparken med ett informationsbord som upplyser Östersundsborna om denna dubbelmoral.

Då kan du även använda dig av den kollektiva bussresan mellan protest-arenorna i Östersund och Åre. Du behöver inte låta bli detta av ekonomiska skäl eftersom resan tur och retur sker till det facila priset av 100 kronor.

Vi välkomnar ditt deltagande, Per.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons