Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kassaproblem

/
  • Stig Wiklund ser fram emot att regeringen avgör vad som gäller för utomhushandlares kassaregister.

Annons

Den 19 april avgör riksdagen om lagen som tvingar torg- och marknadshandlarna att använda kassaregister som inte uppfyller kraven för utomhusbruk ska ses över eller inte.

Skatteverket borde svara på frågan varför man tog bort bestämmelsen att ett kassaregister och kontrollenhet, enligt SKVFS 2009;3 5§, endast fick användas i en användarmiljö eller utsättas för en miljö som angavs i dess tillverkardeklaration.

Till saken hör att om den föreskriften inte tagits bort hade problematiken med tvånget att använda kassaregister vid utomhusbruk aldrig existerat. Det finns ingen tillverkardeklaration som anger att registret eller kontrollenheten får användas i utomhusmiljö. Som jag ser det är orsaken till åtgärden att, i brist på kassaregister och kontrollenhet tillverkade för utomhusbruk, tvinga torg och marknadshandlarna att använda kassaregister som egentligen inte får nyttjas utomhus. En åtgärd som Skatteverket enligt mitt förmenande borde ställa till svars för.

Stig Wiklund

Håller du med? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT! Glöm inte att referera till vilket ämne det är du har åsikter om.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons