Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kall vinter för sjukskrivna

Nu är det snart dags. Ättestupan återinförs i Sverige.

Annons

 Tusentals människor kastas ut ur sjukförsäkringssystemet och in i a-kassans värld. Medborgarnas dom är hård. Hoppas de ger äran till den som äran förtjänar.

Det vanliga är ju att det kastas skit på a-kassans och fösäkringskassans personal. Jag har i mitt arbete mycket kontakt med dessa yrkeskategorier och får höra om uppretade kunder som i frustration säger både det ena och det andra.

Personalen gör bara sitt arbete och tvingas sitta och fatta beslut efter system och regler som blir hårdare och hårdare.

Den ansvariga ministern Kristina Husmark-Persson (M) står i talarstolen och närmast raljerar och påstår att försäkringskassans personal inte fattar korrekta beslut och dessutom anklagar dem för att vara paragrafryttare.

Samma typ av omdöme har gått ut angående a-kassornas personal. Även dessa fattar i princip alltid korrekta beslut baserade på de direktiv som kommer från regeringskansliet och riksdagen.

Vid riksdagsutfrågningar och debatter verkar inte alliansens företrädare förstå vad som händer. Beslut fattas i rasande takt omställningstiderna är så korta att myndigheternas system inte hinner med. Detta gör att man ska ibland måste sitta och fatta retroaktiva beslut som alltså kan drabba människor flera månader bakåt.

Vi har medlemmar som fått sin sjukpenning återkallad retroaktivt minst en månad tillbaka. Vad förväntas man då göra? Begära a-kassa minst en månad retroaktivt?

Nej! Allianspolitiker, stå för den soppa ni kokar ihop och skyll inte åt höger och vänster när det visar sig att överilade och dåligt underbyggda beslut leder till personliga tragedier.

Roger Johansson, GS facket avdelning 14, Mellannorrland

J Vi har medlemmar som fått sin sjukpenning återkallad retroaktivt minst en månad tillbaka. Vad förväntas man då göra?

Roger Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons