Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakten på ett jobb

Annons

Vilket slit, allt kommer samtidigt, både det och allt det andra ska göras, samtal ska ringas till myndigheter och möjliga arbetsgivare, den dåliga ekonomin ska förbättras och man ska än en gång ta sitt bohag och flytta, nya planer ska smidas och man börjar åter igen om från noll.

Jakten på arbetet blir mer som en mardröm än en dröm om ett arbete. Vad kan jag? Vad vill jag? Måste jag studera och ta lån igen eller ska jag bara låta allt vara som det är och se om jag får ett jobb?

Samhället i dag har förändrats, man ska ha en gedigen och dyr utbildning samt ett jobb där man tjänar multum så att du kan skryta om ditt liv för de flesta andra som har ett vanligt 7–16 jobb med en genomsnittslön på 12–13 000 efter skatt och därpå lån och en alltför strikt ekonomi.

Att man vid 25 års ålder ska ha en hög utbildning samt gärna ett par års arbetslivserfarenhet och ett brett kontaktnät är något som fåtalet presterar. Man ska välja sin yrkesinriktning när man är 15–16 år, i en ålder som den är man inte mogen eller vet vad man vill.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons