Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill åldras med värdighet

Annons

Svar till Rose-Marie Källmalm LT 27 februari. Bra att du deltar i denna viktiga debatt.

Min utgångspunkt är att vi båda vill ha ett samhälle som nu och i framtiden, garanterar våra äldre ett värdigt och tryggt åldrande.

Jag skulle vilja börja med att invända mot den generalisering du gör beträffande standarden på våra vårdinrättningar. Det finns säkert exempel på dålig kvalitet både när det gäller maten och vården i övrigt. Jag är dock övertygad om att de flesta på våra institutioner får en god service.

Min egen mor vistades de två sista åren av sitt liv på Krokoms sjukhem, där hon fick god omvårdnad. Eftersom vi var många barn kunde hon få besök dagligen. Ändå visste vi att mamma helst av allt hade velat bo kvar hemma och bli omskött av oss barn. Jag kan fortfarande känna dåligt samvete över detta, även om det av olika skäl inte gick att ordna.

Du frågar vidare: gäller det inte att prioritera i ekonomin? Din fråga antyder att äldreomsorgen borde tillföras mera resurser. Dessa resurser måste då tas från någon annan verksamhet.

Min motfråga till dig Rose-Marie blir då: Från vilket område tycker Du att dessa medel i så fall skall tas?

Du frågar om jag själv skulle vilja sitta på ett sjukhem och ropa på hjälp som inte kommer. Mitt svar är naturligtvis nej. Min förhoppning är att jag ska få åldras på ett anständigt sätt, precis som jag vill att alla andra ska få göra.

Jag önskar att jag får vara vid god hälsa och klara mig själv så länge som möjligt. Om jag skulle behöva, hoppas jag att det finns en plats även för mig på hemmet och att jag då kommer att få flitig påhälsning av mina anhöriga och mina vänner.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons