Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag kan betala mer för skolan

/

Jag ser och jag förstår att Östersunds kommun måste spara mycket pengar både nästa år och 2011 på grund av arbetslöshet och därmed minskade skatteintäkter.

Annons

Även om jag förstår bakgrunden till förslaget så gör det mig orolig då barn- och utbildning är den förvaltning som ska spara mest, vilket betyder större barngrupper i förskolan och en minskning av personalen i skolan. Det kommer att påverka kvaliteten i dessa verksamheter till det sämre. Alla barn och ungdomar som vistas i förskolan respektive skolan kommer att bli förlorare, liksom personalen.

Nu tillhör jag den lyckliga skara som har ett arbete och jag kan tänka mig att under några år betala mer skatt i Östersunds kommun för att minska behovet av besparingar inom barn och utbildning, men även inom vård och omsorg som står inför liknande problem. Det skulle då vara en slags tillfällig värnskatt i avvaktan på bättre tider.

Jag tycker att kommunfullmäktige ska överväga detta innan man fattar de definitiva besluten om besparingarna för kommande år. Jag tror och jag hoppas att det är fler i kommunen som resonerar på samma sätt.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons