Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja vi elsker dette landet

Annons

Sverige är landet vi älskar. Och det tror jag att vi alla kan enas om, vare sig vi är moderater, miljöpartister, vänsterpartister eller socialdemokrater. Vi vill se att människorna i vårt land mår bra och att de har allt de behöver, inte alltid vad de drömmer om, men allt de behöver. Vi vill se vårt land som en förebild för nordiska länder, och övriga länder inom Europa. Jag skulle nog vilja säga att vi är en förebild.

Men jag är rädd att det blåser förändring. Nu tänker ni säkert ”Men ja, har du inte märkt det? Det pågår finanskris, brott mot dom mänskliga rättigheterna och en natur som inte längre klarar människans inbrott”. Jag vet detta, precis som alla andra. Men om vi bortser från detta, också fokuserar vi lite på landet vi älskar, nämligen Sverige.

I dag är moderaterna ”ledarna” för Sverige. Det är i slutändan de som har makten, de som styr vårat land och det är också de som beslutar om vi ska falla handlöst, gråta eller göra segertecknet. Vi vet nog alla vad jag tycker. Jag tycker att Sverige kan jämföras med USA under Bushs styre. Republikaner är ungefär desamma som moderater. Den enda republikan jag har respekt för är Abraham Lincoln. Och han är till och med död, så det är ganska sorgligt. Han befriade slavarna.

I stället för att befria människor så har moderaterna sett till att sätta ännu mera lås på oss svenska medborgare. Vi som sliter från sju till fem, vi som hjälper våra barn att måla upp drömmar inför framtiden och vi som älskar landet. Vi är låsta, vi behöver en befriare. Vi behöver Mona Sahlin i en Abraham Lincoln-roll.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons