Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iskall väntan på husse

/

Annons

Till alla hundägare: Jag skulle vilja tacka husse och matte för att ni är så omtänksamma med att lägga ut något varmt som jag kan sitta på när ni tvingas lämna mig korta stunder för att uträtta något ärende. Jag ryser när jag ser mina hundkompisar sitta fastknutna i en kort repstump, ofta timmar i sträck, medan ägarna shoppar, intar goda måltider, friserar sig eller träffar kompisar på något café etc. Tänk er själva att vara fastbunden i kylan och knappt kunna röra sig.

Det spelar ingen roll om det är svinkallt eller regnigt – de står där darrande och gnällande och lyfter sina fötter för att sedan av ren trötthet tvingas sätta ner baken på den iskalla asfalten, isen eller snön. Hela tiden tittar de emot den ingång där husse eller matte försvann i förhoppning att de snart skall komma innan de fryser fast. En väntan som ibland kan vara flera timmar lång.

Det sägs att hunden är människans bästa vän men jag undrar varför många människor inte uppför sig som våra vänner? För om ni skaffar hund så är ni väl djurvänner, eller?

Nästa gång jag ser en kompis bli lämnad i kylan utanför en affär så hoppas jag att ägaren lagt ut något värmande som den kan sitta på, att de tunnhåriga har något på kroppen och att väntetiden inte blir alltför lång.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons