Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iskall satsning i Bergs kommun

1999 öppnades isladan, en överbyggd vinterhockeyrink i princip. En islada är en ganska rimlig satsning i en kommun med några få tusen invånare. Liten driftkostnad på grund av naturis. Det blev en brutal investeringskostnad dock, för en ”-lada”.

Annons

Schabraket kostade fem miljoner. Runt en tusenlapp per invånare i kommunen.

År 2000 beslutades att konstis skulle installeras.

Det gjorde att investeringen dubblades. Fyra miljoner till. Vet dock inte när kylanläggningen, det vill säga det som toppade prestigen och officiellt förvandlade ”-ladan” till ”-hall”, blev färdig och invigdes. Vare sig officiellt eller inofficiellt.

Nu spenderade alltså varje kommunmedborgare en tusenlapp till, på att man skulle kunna åka skridskor under tak i Svenstavik. Men anläggningen måste ju drivas också. Det tog kommunen på sig.

Då tillkommer 170 000 (budgeterat) för att driva kylsystemet med alla kringsystem. Någon efterkalkyl har jag inte sett. Vare sig på den första eller andra investeringen. Eller på något överhuvudtaget som Bergs kommun har beslutat, för övrigt. Däremot vet vi att driftbudgeten har spruckit för länge sedan och är minst det dubbla idag.

Troligen sprack investeringsbudgeten också med god marginal. Vid båda tillfällena. Det är ju mer regel än undantag i kommunen.

Sannolikt har varje kommunmedborgare fått pynta både tre och fyra tusenlappar (driftkostnader oräknat) för att Svensta-borna ska kunna åka skridskor mitt i sommaren.

Men den verkliga sanningen får vi, som vanligt, aldrig veta när det gäller Bergs kommun utan den får vi (som vanligt) försöka gissa oss till. Och vackert betala räkningen.

J Sannolikt har varje kommun- medborgare fått pynta både tre och fyra tusenlappar för att Svensta-borna ska kunna åka skridskor mitt i sommaren.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons