Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Integrationsframgång i Krokom

/
  • Det finns plats för alla i Krokom, skriver  Malin Bergman (C) och pekar på goda exempel. Många nyanlända har arbete och kommunen ligger i topp i jobbstatistiken.

Annons

Krokoms kommun är väldigt framgångsrik vad gäller integration. Vi ser integrationen som en väg till ökad tillväxt. Att människor från olika delar av världen kommer till Krokom är något väldigt bra och bidrar till att utveckla vår kommun på många plan.

Krokoms kommun har varit särskilt framgångsrik inom två områden som är kopplade till den regionala utvecklingsstrategin. Det är att få nyanlända i arbete och de beundransvärda insatserna civilsamhället bidragit med för att förbättra den sociala sammanhållningen mellan befintliga och nya kommuninnevånare.

Krokoms kommun fortsätter att ligga på en hög och bra nivå kopplat till att få nyanlända ut i jobb. Aktuell etableringsstatistik från arbetsförmedlingen visar att 56 procent har ett arbete efter etableringen. Krokom ligger nu på första plats i länet. Jag är så himla stolt över det fantastiska jobb som vi gör tillsammans här!

Föreningar och andra frivilliga i kommunen har gjort avgörande insatser som kommunen bör fortsätta att uppmuntra och stötta. Där vill jag å kommunens vägnar tacka alla invånare som på något sätt bidragit till att Krokoms kommun gjort sig kända som en av de bästa kommunerna i landet på just integration.

Jag vill också betona vikten av hållbara värderingar. Det måste finnas plats för alla, och alla är lika mycket värda. Vi gör inte skillnad på folk och folk. Vi tar ansvar för helheten. Centerpartiet vill förändra Sverige. Men inte hur som helst. Vi tror på att visa ledarskap, ta ansvar – och på att kompromissa när det behövs. Utveckling och nya idéer skapas inte främst i Stockholm, de växer fram hos enskilda människor.

Malin Bergman (C)

Socialnämndens ordförande i Krokoms kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons