Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte valberedningen som bestämmer

Annons

Måste bemöta förtalet av reumatikerföreningen i LT 24 mars där det skrivs att delar av styrelsen ”kör sitt eget race och sätter demokratin ur spel. Jag satt under flera år i valberedningen och jag fick lära mig att en valberedning skall försöka ta fram lämpliga kandidater och alla har rätt att lämna förslag på personer och alla föreslagna ska presenteras på årsmötet så att deltagarna får vara med och bestämma.

Valberedningen har alltid ett besvärligt och jobbigt uppdrag att försöka få fram namn till alla poster och det arbetet uppskattas av samtliga men det måste påpekas att det inte är valberedningen som bestämmer och detta är nog ett litet missförstånd av den eller de som skrivit insändaren och det enda i det här fallet som skulle kunna sätta demokratin totalt ur spel vore väl om valberedningen skulle bestämma över både styrelsen och alla medlemmar och inte låta årsmötet välja själv.

Enligt min bestämda uppfattning är demokrati detsamma som att de medlemmar som är närvarande väljer sin styrelse utan att valberedningen bestämmer åt dom.

Styrelseledamoten Kenth Fick

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons