Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte bra för landstingets trovärdighet

Annons

I LT 7 augusti ondgör sig Harriet Jorderud och Robert Uitto över Marianne Larm-Svensson för att hon vågar ifrågasätta tillsättandet av Nina Fållbäck Svensson som biträdande landstingsdirektör.

Det är inte bara i Jämtlands media som tillsättandet ifrågasätts. I en artikel i Läkartidningen tas också upp om det är mygel med i tillsättandet av tjänsten.

Anonyma läsare i läkartidningen påpekar att Jämtlands län har mer än en tjänsteman per sju vårdanställda. I Jämtland är det liten befolkning som ska betala en stor sjukvård. Att ha så stor administration måste vara en kolossal utgift. Då kan man fråga sig behövs det en biträdande landstingsdirektör? Räcker det inte med ordinarie? Vilka kvalifikationer ska man ha för att kunna söka jobb som landstingsdirektör?

Blev tjänsten utlyst på erforderligt sätt? Svaret sägs vara nej. Det har ingenstans gått att läsa vilka övriga sökande som fanns till tjänsten, vilka kvalifikationer dessa hade. Fanns det överhuvudtaget någon fler sökande, då tjänsten inte annonserats?

Vissa kommer till slutsatsen att det hela luktar mygel och korruption. Det är inte bra för trovärdigheten av Jämtlands landsting att man tillsätter höga tjänstemän utan att utlysa tjänsten och utan att redovisa andra sökande och vilka kvalifikationer som krävs för tjänsten.

Marianne Larm-Svensson gör helt rätt som ifrågasätter tillättande av tjänsten. Att Harriet Jorderud och Robert Uitto anser det vara pinsam attack mot landstinget får stå för dom. Är tjänsten ärligt tillsatt med den bästa av ett antal sökande så är det enkelt att redovisa, om inte luktar det mygel och att tillsättandet ifrågasätts i andra tidningar är inte bra för trovärdigheten av Jämtlands läns landsting.

J Är tjänsten ärligt tillsatt med den bästa av ett antal sökande så är det enkelt att redovisa, om inte luktar det mygel.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons